21 Nisan 2021 Çarşamba

İçili Köfte Tarifi

 

İçili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İçli Köfte

  • 4 su bardağı köftelik bulgur (İnce bulgur simit)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı irmik
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 tane küçük kuru soğan (Minik minik doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kişniş (İsteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz

İçi İçin

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 5 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı ceviz

    İçili Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak içimizi hazırlayalım. Tenceremize kıymamızı alıp iyice suyunu çekene kadar kavuralım suyunu çektikten sonra sıvı yağı ilave edip yemeklik doğradığımız kuru soğanları kıymanın üzerine alıp iyice soğanlar ölene kadar kavuralım.
  • ardından salça ve baharatları ekleyip içimizi soğumaya bırakalım soğuduktan sonra iri kıyım ceviz ve ince kıyım maydanozlarımızı ekleyip kenara alalım.
  • Hamuru için yoğurma kabımıza bulgur ve irmiği alıp üzerine sıcak suyu ekleyip karıştıralım heryerinin ıslanmış olduğundan emin olup streçleyip yarım saat şişmesini bekleyelim.
  • Yarım saat sonra köftesi için olan malzemeleri küçük kıyılmış kuru soğanı ekleyip iyice yoğuralım en son unu ilave edip biraz daha yoğuralım.
  • Yoğururken elimizi ıslatabilir hafif köfteye su serpe biliriz yoğurma işlemi bittikten sonra cevizden biraz büyük parçalar alıp işaret parmağımızla içine bastırarak oyuyoruz içini.
  • İç harcımızdan ekleyip kapatıyor ve yumurta şeklini verip ister difrizde ister hemen yemek için hazırlıyoruz derin bir kap ve ısınmış bol sıvı yağ da kızartıp yiyoruz afiyet olsun💕.
  • Not: Yağ iyi kızmış olmalı yoksa köfteler dağılabilir difrize atacak olanlarda kızartmadan yarım saat önce çıkarıp kızarta bilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder