Malzemeler
- 400 gr güllaç (12-13 yaprak kullandım)
- 2 litre süt
- 2 buçuk su bardağı şeker (200 ml bardakla)
- 1 paket vanilya
Arası için:
- Ceviz içi
Yapılışı
- Şerbetimiz için tenceremize sütü şekeri alıp ocağa koyup karıştıralım.
- Vanilyayı da ekleyip şekerimiz eriyene kadar sürekli karıştıralım.
- Şekerimiz eridiğinde ocağın altını kaplayalım şerbetimiz ne sıcak ne soğuk olacak şekilde yani serçe parmağınızı içine batırdığınızda dayanabileceği sıcaklıkta olmalı.Not: bu çok önemli çok sıcak olursa tatlımız hamur olur soğuk olursada şerbeti çekmez içine.
- Daha sonra borcama 2kepçe süt alalım üzerine güllaç yaprağımızı ikiye bölüp tepsiye koyalım.
- Üzerine 2kepçe kadar süt gezdirelim.
- 6’nci kata kadar bu şekilde devam edelim.
- 6’nci katında içine ceviz içi serpelim.
- Cevizi serptikten sonra tekrar güllaç yaprağımızı ikiye bölüp dizip her katına iki kepçe kadar süt gezdirelim videoda nasıl yaptığıma bakabilirsiniz.Bu şekilde 12. 13 yaprak kullandım.Tatlımı akşamdan yapıp dolaba kaldırdım bu şekilde dinlenip sütunu içine daha güzel çekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder