23 Nisan 2021 Cuma

İçli Köfte Yapmayan Kalmasın Tarifi

 

İçli Köfte Yapmayan Kalmasın Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı irmik
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pulbiber

İç harcı

  • Yarım kilo kıyma
  • Yarım kilo kuru soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    İçli Köfte Yapmayan Kalmasın Tarifi Yapılışı

  • Köftemizin önce içini hazırlayalım. Soğanlarımızı çok küçük doğrayalım veya rondoda çekelim(rondoda çekersek suyunu sıkalım. )
  • Tavamıza bir yemek kaşığı tereyağ veya margarini alıp eritelim.
  • İçine soğanları atıp bir iki tur karıştırdıktan sonra kıymasını da katalım ve kavuralım, kavrulan etin içine tuzunu ve baharatlarını da katıp ocağın altını kapatalım.
  • Doğranmış maydanozu da katalım ve içimizi soğumaya bırakalım.
  • Bulguru geniş bir kabın içine alalım üzerine tuzunu ve sıcak suyunu koyalım kapağını kapatıp şişmesi için bir kenara alalım.
  • Soğuyan kıymamıza elimizle şekil verip(ben parmaktan biraz kalın yaptım)hepsini hazırlayalım ve dondurucuya atıp donduralım.
  • Bulgurumuz şişip soğuduktan sonra 5 dakika yoğuralım sonra içine salçalarını, irmiğini, pulbiberini, yumurtasını ve ununu da katıp 15-20 dakika yoğuralım.
  • Bulgurlar iyice ezildikten sonra küçük parçalar koparalım ve parmağınızla veya avucumuzun içinde ince şekilde açalım donmuş olan kıymadan koyalım ve kapatalım (açarken elinizi arada suya batırabilirsiniz ) Köftelerin hepsini böyle yapalım.
  • Hazırladığımız içli köfteleri bol sıvı yağda kızartalım. Yağını az koyup kızartırsanız köfteleriniz çatlar o yüzden bol yağda kızartıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder