İçli Köfte Yapmayan Kalmasın Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 4,5 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı irmik
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pulbiber
İç harcı
- Yarım kilo kıyma
- Yarım kilo kuru soğan
- 5-6 dal maydanoz
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
- Karabiber
Kızartmak için
- Sıvı yağ
İçli Köfte Yapmayan Kalmasın Tarifi Yapılışı
- Köftemizin önce içini hazırlayalım. Soğanlarımızı çok küçük doğrayalım veya rondoda çekelim(rondoda çekersek suyunu sıkalım. )
- Tavamıza bir yemek kaşığı tereyağ veya margarini alıp eritelim.
- İçine soğanları atıp bir iki tur karıştırdıktan sonra kıymasını da katalım ve kavuralım, kavrulan etin içine tuzunu ve baharatlarını da katıp ocağın altını kapatalım.
- Doğranmış maydanozu da katalım ve içimizi soğumaya bırakalım.
- Bulguru geniş bir kabın içine alalım üzerine tuzunu ve sıcak suyunu koyalım kapağını kapatıp şişmesi için bir kenara alalım.
- Soğuyan kıymamıza elimizle şekil verip(ben parmaktan biraz kalın yaptım)hepsini hazırlayalım ve dondurucuya atıp donduralım.
- Bulgurumuz şişip soğuduktan sonra 5 dakika yoğuralım sonra içine salçalarını, irmiğini, pulbiberini, yumurtasını ve ununu da katıp 15-20 dakika yoğuralım.
- Bulgurlar iyice ezildikten sonra küçük parçalar koparalım ve parmağınızla veya avucumuzun içinde ince şekilde açalım donmuş olan kıymadan koyalım ve kapatalım (açarken elinizi arada suya batırabilirsiniz ) Köftelerin hepsini böyle yapalım.
- Hazırladığımız içli köfteleri bol sıvı yağda kızartalım. Yağını az koyup kızartırsanız köfteleriniz çatlar o yüzden bol yağda kızartıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder