Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 500 gram az yağlı dana kıyma
- 1 adet kurusoğan
- 2 adet sarımsak
- 1 adet yumurta
- yarım çaybardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1, 5 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber (Salçanız tuzluysa tuz koymayın)
- Kızartmak için yağ
- Domates ve yeşilbiber
Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına dörde veya beşe kesilir. Sıvıyağ kızartılır ve içerisine patlıcanlar atılıp hafif kızartılır. Fazla yağı çeksin diye peçete serili tabağa çıkarılır.
- Köfte için soğanlar ince ince doğranır. Sarmısaklar rendelenir ve diğer bütün malzemelerde eklendikten sonra yoğurulur.
- Çok büyük olmayacak şekilde uzunlamasına köfteler yapılır.
- Patlıcanların kızartıldığı yağda hafif kızartılır.
- Patlıcan tahtanın üzerine alınır, içerisine köfte konulur ve sarılır.
- Patlıcan ve köfteler bitene kadar hepsi sarılır.
- Borcama sırayla dizilir.
- Üzeri biber ve domatesle süslenir.
- Domates sos hazırlanır ve üzerine gezdirilir.
- Folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecede 20 dk pişirilir.
- Fırının derecesi 170 düşürülür.
- Folyo çıkarılır ve üzerinin de kızarması için 5 dk daha fırında tutulur. Yemeğimiz servise hazır. Yanında pilav ve cacıkla servis edilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder