23 Nisan 2021 Cuma

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

 

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 500 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 adet kurusoğan
  • 2 adet sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • yarım çaybardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber (Salçanız tuzluysa tuz koymayın)
  • Kızartmak için yağ
  • Domates ve yeşilbiber

    Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına dörde veya beşe kesilir. Sıvıyağ kızartılır ve içerisine patlıcanlar atılıp hafif kızartılır. Fazla yağı çeksin diye peçete serili tabağa çıkarılır.
  • Köfte için soğanlar ince ince doğranır. Sarmısaklar rendelenir ve diğer bütün malzemelerde eklendikten sonra yoğurulur.
  • Çok büyük olmayacak şekilde uzunlamasına köfteler yapılır.
  • Patlıcanların kızartıldığı yağda hafif kızartılır.
  • Patlıcan tahtanın üzerine alınır, içerisine köfte konulur ve sarılır.
  • Patlıcan ve köfteler bitene kadar hepsi sarılır.
  • Borcama sırayla dizilir.
  • Üzeri biber ve domatesle süslenir.
  • Domates sos hazırlanır ve üzerine gezdirilir.
  • Folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecede 20 dk pişirilir.
  • Fırının derecesi 170 düşürülür.
  • Folyo çıkarılır ve üzerinin de kızarması için 5 dk daha fırında tutulur. Yemeğimiz servise hazır. Yanında pilav ve cacıkla servis edilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder