İftar Sofralarınızı Renklendirecek Limonlu Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet sıkılmış limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3, 5 bardak su (bardak ölçüsü 200 ml)
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 8 yemek kaşığı pudra şekeri
- yarım çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için
- Antep fıstığı
İftar Sofralarınızı Renklendirecek Limonlu Tatlı Tarifi Yapılışı
- Taze sıkılmış limon suyu, limon rendesi, buğday nişastası, su ve pudra şekerini karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak, pişirin.
- Altını kapatmaya yakın zerdeçalı ekleyip, suyla ıslatılmış servis kaplarına pay edin.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra ben antep fıstığı ile süsledim. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder