Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka (800 gram )
Sos için;
- 2 adet yumurtanın beyazı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kaşık tereyağı eritilmiş(soğumuş)
- 1 şişe soda
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
İç harcı :
- 350 gram kıyma
- 2 adet büyük boy soğan
- 1 adet patates (rendelenip suyu sıkılmış)
- Tane çekilmiş karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için :
- Kalan sosa yumurta sarılarını ekleyelim
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya başlayın.
- Tavaya kıymayı alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- En son patatesi ekleyin.
- Karabiber, tuz, kırmızı biber ve kekik ekleyip ocaktan alın.
- Bir kapta 2 adet yumurtanı beyazını tereyağı(soğumuş olmalı) ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- En son sodayı, un ve nişastayı ekleyip karıştırın.
- Paketten çıkan jelatini atmayın. Sararken kolaylık sağlıyor.
- Paketi açtıktan sonra yufkaların üzeri örtülü olursa daha rahat alır ve çalışabilirsiniz. Normal yufkadan daha ince ve kuruyup kırılabilir.
- 7 rulo çıktı. Beş kat olacak şekilde sardım.
- Çok ince oldukları için ikişer yufkayı tek yufka gibi serip fazla ıslatmadan sosu hafifçe sürdüm, beş yufka için üç kez sos sürmüş oldum. (2kat+ sos+ 2kat+ sos+ 1 kat+sos).
- Yufkaların kısa ucuna kıymalı harcı koyun, ilk elinizle kıvırın ve jelatini kaydırarak rulo yapın.
- Üzerine kalan sosa yumurta sarılarını ekleyip sürdüm fırına vermeden önce istediğiniz boyutta dilimleyin.
- Önceden 170 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder