22 Nisan 2021 Perşembe

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka (800 gram )

Sos için;

  • 2 adet yumurtanın beyazı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağı eritilmiş(soğumuş)
  • 1 şişe soda
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

İç harcı :

  • 350 gram kıyma
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 1 adet patates (rendelenip suyu sıkılmış)
  • Tane çekilmiş karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için :

  • Kalan sosa yumurta sarılarını ekleyelim

    Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  • Sıvı yağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya başlayın.
  • Tavaya kıymayı alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • En son patatesi ekleyin.
  • Karabiber, tuz, kırmızı biber ve kekik ekleyip ocaktan alın.
  • Bir kapta 2 adet yumurtanı beyazını tereyağı(soğumuş olmalı) ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • En son sodayı, un ve nişastayı ekleyip karıştırın.
  • Paketten çıkan jelatini atmayın. Sararken kolaylık sağlıyor.
  • Paketi açtıktan sonra yufkaların üzeri örtülü olursa daha rahat alır ve çalışabilirsiniz. Normal yufkadan daha ince ve kuruyup kırılabilir.
  • 7 rulo çıktı. Beş kat olacak şekilde sardım.
  • Çok ince oldukları için ikişer yufkayı tek yufka gibi serip fazla ıslatmadan sosu hafifçe sürdüm, beş yufka için üç kez sos sürmüş oldum. (2kat+ sos+ 2kat+ sos+ 1 kat+sos).
  • Yufkaların kısa ucuna kıymalı harcı koyun, ilk elinizle kıvırın ve jelatini kaydırarak rulo yapın.
  • Üzerine kalan sosa yumurta sarılarını ekleyip sürdüm fırına vermeden önce istediğiniz boyutta dilimleyin.
  • Önceden  170 derece de ısıtılmış fırında  üzeri kızarana dek pişirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder