İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi İçin Malzemeler
- Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr)
- 1 orta boy kabak
- 1 orta boy havuç
- 5 çorba kaşığı süt kreması
- 1 kırmızı dolmalık biber
- 4-5 dal maydanoz
- 50 gr tereyağı
Süslemek için:
- Birkaç dal dereotu ve maydanoz
İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Nasıl Yapılır?
- Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
- Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.
- Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.
- Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.
- Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin. Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.
- Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder