25 Nisan 2021 Pazar

Ispanak Böreği Tarifi

 

Ispanak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcın İçin

  • 5 adet hazır yufka
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4-5 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 150 gram kadar tam yağlı beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Sosu İçin

  • Yarım şişe sade soda
  • 4 kaşık yoğurt
  • 1 adet yumurtanın akı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Arta kalan sos

    Ispanak Böreği Tarifi Yapılışı

  • Önce iç malzemeleri hazırlamak için sıvı yağda küp küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Soğan kavrulurken yıkayıp süzdürdüğümüz ıspanakları doğruyoruz.
  • Kavrulan soğanın üzerine, ıspanakların diriliği gidene kadar pişiriyoruz (10 dakika kadar, küçük ocak ve en kısık ayarda)
  • Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ekleyip karıştırıyoruz. Soğuması için 10 dakika bekletiyoruz.
  • Soğuduktan sonra içine peyniri ve ince ince kıydığımız maydanozu koymayı unutmayın 🙃.
  • Sosu için iç malzememiz soğurken; yumurtanın akı, yarım çay kaşığı tuz ve yoğurdu çırparak homojen bi kıvam elde ettikten sonra yarım şişe sodayı ekliyoruz. (soda koymamızın sebebi ise böreğin puf puf olmasını sağlıyor. 😄).
  • Evettt artık yufkaları ıspanaklarla kavuşturmaya geldi yufkamızı tezgaha serip hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
  • Şerit şeklinde, hazırladığımız iç harçtan koyuyoruz. Gevşek bir şekilde sararak gül şeklinden tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine, kalan iç sosa yumurta sarısını ekleyip karıştıyoruz. Her yerine gelecek şekilde yumurta sarılı sosu döküyoruz.
  • Önceden ısıttığımız fırına (180 derecede alt üst fansız) atalım. 20-25 dakika sonra puf puf böreğiniz hazır. 💃🏻 afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder