Ispanak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
İç Harcın İçin
- 5 adet hazır yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 4-5 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 150 gram kadar tam yağlı beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
Sosu İçin
- Yarım şişe sade soda
- 4 kaşık yoğurt
- 1 adet yumurtanın akı
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Arta kalan sos
Ispanak Böreği Tarifi Yapılışı
- Önce iç malzemeleri hazırlamak için sıvı yağda küp küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Soğan kavrulurken yıkayıp süzdürdüğümüz ıspanakları doğruyoruz.
- Kavrulan soğanın üzerine, ıspanakların diriliği gidene kadar pişiriyoruz (10 dakika kadar, küçük ocak ve en kısık ayarda)
- Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ekleyip karıştırıyoruz. Soğuması için 10 dakika bekletiyoruz.
- Soğuduktan sonra içine peyniri ve ince ince kıydığımız maydanozu koymayı unutmayın 🙃.
- Sosu için iç malzememiz soğurken; yumurtanın akı, yarım çay kaşığı tuz ve yoğurdu çırparak homojen bi kıvam elde ettikten sonra yarım şişe sodayı ekliyoruz. (soda koymamızın sebebi ise böreğin puf puf olmasını sağlıyor. 😄).
- Evettt artık yufkaları ıspanaklarla kavuşturmaya geldi yufkamızı tezgaha serip hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
- Şerit şeklinde, hazırladığımız iç harçtan koyuyoruz. Gevşek bir şekilde sararak gül şeklinden tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine, kalan iç sosa yumurta sarısını ekleyip karıştıyoruz. Her yerine gelecek şekilde yumurta sarılı sosu döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırına (180 derecede alt üst fansız) atalım. 20-25 dakika sonra puf puf böreğiniz hazır. 💃🏻 afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder