Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) kök ıspanak
- 1 tane küçük boy havuç
- 1 tane küçük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı tavuk veya et suyu
- 2 su bardağı su ile başladım
- Tuz
Terbiyesi İçin
- 2 su bardağı yoğurt (Süzme yoğurtla daha lezzetli oluyor)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta sarısı
Üzeri İçin
- Haşlanmış nohut
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Zeytinyağı
Yapılışı
- Ispanağı yıkayıp yapraklarını ince ince doğradım.
- Tencereye zeytinyağı ekleyip üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip hafifçe soteledim.
- Ardından ıspanağı ve rendelenmiş havucu ilave edip 2 dakika kadar soteleme işlemine devam ettim.
- Daha sonra 2 su bardağı tavuk suyu ve 2 su bardağı su ekleyip kaynamaya bıraktım.
- Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırptım.
- Çorba suyundan bir kepçe su ekleyip terbiyeyi ısıttım.
- Tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırdım. Kıvam alıp kaynamaya başlayınca (Kıvamını sıcak su ile bu esnada ayarlayabilirsiniz)tuz ve karabiber ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan aldım.
- Üzeri için tavaya nohutları ekleyip zeytinyağı ile kavurdum (Nohut kavrulunca daha lezzetli oluyor) kuru nane, pul biber ve biraz da karabiber ekleyip ocaktan aldım.
- Sonrası ister çorbanın içine ister servis yaparken üzerine. 👌👌 denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. 🖐🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder