Ispanaklı Patatesli Kuru Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 1 büyük kelle soğan
- 2 orta boy haşlanmış patates
- 1 çay kaşığı dolusu tuz, karabiber, kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı salça yada biber salçası
- Sıvı yağ
- Un
Ispanaklı Patatesli Kuru Börek Tarifi Yapılışı
- İç harcı için ıspanakları yıkayıp doğrayıp süzgece alalım. Patatesi haşlayalım rendeleyelim.
- Diğer tarafta 6 yemek kaşığı sıvı yağı tenceremize alalım soğanı yemeklik doğrayıp 2 dakika kavuralım.
- Üzerine patates ve baharatları ekleyip bir iki tur çevirelim ıspanağı ekleyip bir iki karıştırıp ocağı kapatalım, tencerenin sıcağında ıspanaklar yumuşuyor.
- Sahurda pişirip çıtır çıtır yanında hoşafla yiyebileceğiniz harika bir börek inanılmaz lezzetli mutlaka deneyin derim hemde çok hafif.
- Yufkaları ortadan 2’ye keselim. 2 yemek kaşığı sıvı yağı fırça yardımıyla yağlayıp 1 yemek kaşığı unu her yerine serpelim.
- Yufkanın geniş tarafına harcımızdan koyup rulo yapıp aşağıda fotoğrafta görüldüğü gibi yağlanmış tepsiye dizelim.
- Tüm yufkaları bu şekilde yapıp fırça ile üzerlerini sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder