25 Nisan 2021 Pazar

Ispanaklı Patatesli Kuru Börek Tarifi

 

Ispanaklı Patatesli Kuru Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 büyük kelle soğan
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı salça yada biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Un

    Ispanaklı Patatesli Kuru Börek Tarifi Yapılışı

  • İç harcı için ıspanakları yıkayıp doğrayıp süzgece alalım. Patatesi haşlayalım rendeleyelim.
  • Diğer tarafta 6 yemek kaşığı sıvı yağı tenceremize alalım soğanı yemeklik doğrayıp 2 dakika kavuralım.
  • Üzerine patates ve baharatları ekleyip bir iki tur çevirelim ıspanağı ekleyip bir iki karıştırıp ocağı kapatalım, tencerenin sıcağında ıspanaklar yumuşuyor.
  • Sahurda pişirip çıtır çıtır yanında hoşafla yiyebileceğiniz harika bir börek inanılmaz lezzetli mutlaka deneyin derim hemde çok hafif.
  • Yufkaları ortadan 2’ye keselim. 2 yemek kaşığı sıvı yağı fırça yardımıyla yağlayıp 1 yemek kaşığı unu her yerine serpelim.
  • Yufkanın geniş tarafına harcımızdan koyup rulo yapıp aşağıda fotoğrafta görüldüğü gibi yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Tüm yufkaları bu şekilde yapıp fırça ile üzerlerini sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder