25 Nisan 2021 Pazar

Şekli Şahane Ballı Çıtır Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket( 8 gram) vanilin
  • 1 su bardağı tepeleme un

Üzeri için:

  • Bal

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Su bardağı ölçüm: 200 ml 

Yapılışı

  1. Geniş bir kase alalım. İçerisine yumurta ve şeker ilave edip bir kaç dakika çırpalım ardından sütü, vanilini ve unu da ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırpıcı ve ya mikserle çırpalım.
  2. Tatlımızı pişirmek için uygun bir tavaya bolca sıvı yağ ilave edip ocağı alalım.
  3. Hangi kaşıkla hamura şekil vereceksen o kaşığı da yağın içerisine koyup ısınmasını bekleyelim.
  4. Yağ sıcak hatta kaynar olduğunda kaşığı içinden alıp yağını akıtalım.
  5. Ve kaşığın alt tarafını hamura temas edip kızgın yağa atalım bir kaç saniye bekleyip kaşığı hızlıca hareket ettirerek hamurun kopmasını sağlayalım.
  6. Kaşığı hamura temas ettirirken hamuru üst tarafına taşırmamaya dikkat edelim yoksa hamur kaşıktan kopmaz.
  7. Hamurun tamamını kızarttıktan sonra üzerine bal gezdirip servis edelim. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder