Ispanaklı Yaş Pasta ( İlkbahar Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200 ml dir.
Keki için:
- 3 tane yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un (tepeleme)
- Vanilya
- Kabartma tozu
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- Vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Arası ve üzeri için :
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
Keki ıslatmak için :
- 2 yemek kaşığı süt
Üzeri için :
- Pasta süsü
Ispanaklı Yaş Pasta ( İlkbahar Gibi) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kremamızı hazırlayalım.
- Vanilya, hindistan cevizi ve krem şanti hariç bütün malzemeleri çırpma teliyle karıştıralım ve ocağa alıp göz göze olana dek orta ateşte sürekli karıştıralım.
- Kremamız piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Üzerine streçi bastırarak her tarafını kaplayalım kabuk bağlamasın😉.
- Kabuk bağlamaması için danilo şeften öğrendiğim bir yöntem kremanızın üzerine hafif pudra şekeri serpin demişti 😉 bende bu sefer onun yöntemini uyguladım😉
- Etkili oldu mu diye sorarsanız sanki oldu gibi hafif tuttu ama çok değil😄.
- Kek için, ilk olarak şöyle 250 gram kadar ıspanağı güzelce sirkeli suda yıkayıp üzerini geçmeyecek kadar tencereye su alalım ıspanakları da ikiye üçe bölüp içerisine koyalım ve kaynadıktan sonra 5 dakika kadar haşlayıp suyunu süzüp blendırdan geçirelim.
- Koyu kıvamlı ıspanak püremiz hazır.
- Yumurta ve şekeri 3-4 dakika kadar çırpalım.
- Üzerine yağı ve ıspanak püresini ilave edip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edelim.
- Üzerine elediğimiz diğer toz malzemeleri de ekleyip ne koyu ne katı kıvamlı akışkan bir kek harcı elde edelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen borcamımıza harcımızı dökelim ve 180 derece fırında hafif üzeri kızarana dek pişirelim.
- Kekimiz pişip soğuduktan sonra kremamıza krem şanti ve hindistan cevizimizi ekleyip güzelce çırpalım. Kekimizi ortadan ikiye bölelim.
- Uygun bir servis tabağına kekimizin ilk parçasını alalım. Hafif sütle ıslatalım.
- Üzerine kremamızın yarısını koyalım, güzelce her tarafına sürelim ve isteğe göre damla çikolata serpelim. (damla çikolata yerine muz, çilek, kivi de koyabilirsiniz😉).
- Üzerine diğer kekin parçasını koyup kalan kremayı sıkma torbası veya sıkma aparatına koyalım ve üzerine şekilli olarak kremamızı koyalım.
- Kalan kremayı da açık kalan yan taraflarına sürelim.
- Bir gün buzdolabında dinlendirelim.(pandispanyalı pastalar kesinlikle dinlendirilmeli lezzeti çok çok güzel oluyor😉🤤).
- Ertesi gün üzerini damla çikolata ve renkli pasta süsleriyle süsleyip dilimleyelim. Servise hazır 😉 afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder