28 Nisan 2021 Çarşamba

Ispanaklı Yaş Pasta ( İlkbahar Gibi) Tarifi

 

Ispanaklı Yaş Pasta ( İlkbahar Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml dir.

Keki için:

  • 3 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un (tepeleme)
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi

Arası ve üzeri için :

  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

Keki ıslatmak için :

  • 2 yemek kaşığı süt

Üzeri için :

  • Pasta süsü

    Ispanaklı Yaş Pasta ( İlkbahar Gibi) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremamızı hazırlayalım.
  • Vanilya, hindistan cevizi ve krem şanti hariç bütün malzemeleri çırpma teliyle karıştıralım ve ocağa alıp göz göze olana dek orta ateşte sürekli karıştıralım.
  • Kremamız piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Üzerine streçi bastırarak her tarafını kaplayalım kabuk bağlamasın😉.
  • Kabuk bağlamaması için danilo şeften öğrendiğim bir yöntem kremanızın üzerine hafif pudra şekeri serpin demişti 😉 bende bu sefer onun yöntemini uyguladım😉
  • Etkili oldu mu diye sorarsanız sanki oldu gibi hafif tuttu ama çok değil😄.
  • Kek için, ilk olarak şöyle 250 gram kadar ıspanağı güzelce sirkeli suda yıkayıp üzerini geçmeyecek kadar tencereye su alalım ıspanakları da ikiye üçe bölüp içerisine koyalım ve kaynadıktan sonra 5 dakika kadar haşlayıp suyunu süzüp blendırdan geçirelim.
  • Koyu kıvamlı ıspanak püremiz hazır.
  • Yumurta ve şekeri 3-4 dakika kadar çırpalım.
  • Üzerine yağı ve ıspanak püresini ilave edip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edelim.
  • Üzerine elediğimiz diğer toz malzemeleri de ekleyip ne koyu ne katı kıvamlı akışkan bir kek harcı elde edelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen borcamımıza harcımızı dökelim ve 180 derece fırında hafif üzeri kızarana dek pişirelim.
  • Kekimiz pişip soğuduktan sonra kremamıza krem şanti ve hindistan cevizimizi ekleyip güzelce çırpalım. Kekimizi ortadan ikiye bölelim.
  • Uygun bir servis tabağına kekimizin ilk parçasını alalım. Hafif sütle ıslatalım.
  • Üzerine kremamızın yarısını koyalım, güzelce her tarafına sürelim ve isteğe göre damla çikolata serpelim. (damla çikolata yerine muz, çilek, kivi de koyabilirsiniz😉).
  • Üzerine diğer kekin parçasını koyup kalan kremayı sıkma torbası veya sıkma aparatına koyalım ve üzerine şekilli olarak kremamızı koyalım.
  • Kalan kremayı da açık kalan yan taraflarına sürelim.
  • Bir gün buzdolabında dinlendirelim.(pandispanyalı pastalar kesinlikle dinlendirilmeli lezzeti çok çok güzel oluyor😉🤤).
  • Ertesi gün üzerini damla çikolata ve renkli pasta süsleriyle süsleyip dilimleyelim. Servise hazır 😉 afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder