Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Türk kahve fincanı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağından bir parmak az şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 vanilya şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tencereye suyu ve pirinçi alıp pirinçi haşlamaya alıyoruz.
- Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Yumuşayınca süt ve şekeri ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.
- Dikkat edin taşmasın ve karıştırın ki altı yanmasın.
- Kaynayınca ocak orta ateşe alınır ve 10 dakika kadar daha kaynatılır.
- Sütlaç ocaktayken ayrı bir kasede nişasta 2 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırılır ve yumurta sarısı ilave edilir ve çırpılır daha sonra kaynayan sütlaçtan bir kepçe alınır ve nişasta karışımına ilave edilip hızlıca karıştırılır.
- Bu karışım kaynayan sütlaca boşaltılıp karıştırılır ve bi on dakika daha kaynatılır.
- En son vanilya şekeri eklenir ve karıştırılır.
- Daha sonra fırın kaplarına (ben güveçleri kulandım) boşaltılır ve fırın tepsisine kaplar yerleştirilir tepsinin altına kapların yarısına gelecek kadar soğuk su doldurulur.
- Fırının alt- üst ayarı seçilir ve önceden ısınmış fırının en üst tarafına sütlaçlar yerleştirilir.
- 20 dk sonra üzerleri kızaracaktır tabi bu fırından fırına değişir mutlaka sütlaçları ara sıra kontrol edin ben fırının220 dereceye ayarladım.
- Kendini iyice çekmesi için 6 saat kadar buzdolabında bekletip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder