28 Nisan 2021 Çarşamba

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Türk kahve fincanı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağından bir parmak az şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tencereye suyu ve pirinçi alıp pirinçi haşlamaya alıyoruz.
  • Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Yumuşayınca süt ve şekeri ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.
  • Dikkat edin taşmasın ve karıştırın ki altı yanmasın.
  • Kaynayınca ocak orta ateşe alınır ve 10 dakika kadar daha kaynatılır.
  • Sütlaç ocaktayken ayrı bir kasede nişasta 2 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırılır ve yumurta sarısı ilave edilir ve çırpılır daha sonra kaynayan sütlaçtan bir kepçe alınır ve nişasta karışımına ilave edilip hızlıca karıştırılır.
  • Bu karışım kaynayan sütlaca boşaltılıp karıştırılır ve bi on dakika daha kaynatılır.
  • En son vanilya şekeri eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonra fırın kaplarına (ben güveçleri kulandım) boşaltılır ve fırın tepsisine kaplar yerleştirilir tepsinin altına kapların yarısına gelecek kadar soğuk su doldurulur.
  • Fırının alt- üst ayarı seçilir ve önceden ısınmış fırının en üst tarafına sütlaçlar yerleştirilir.
  • 20 dk sonra üzerleri kızaracaktır tabi bu fırından fırına değişir mutlaka sütlaçları ara sıra kontrol edin ben fırının220 dereceye ayarladım.
  • Kendini iyice çekmesi için 6 saat kadar buzdolabında bekletip servis edin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder