Malzemeler
- 2 kilo tavuk incik / baget
Sosu için:
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber, toz kırmızı biber, zerdeçal, kekik
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tavuk baharatı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1-2 yemek kaşığı sıcak su
- Ayrıca: 2 büyük soğan, taze biberiye
Fırında patates için:
- 1 kilo patates
- Kırmızı toz biber, mercan köşk vb. bahartlar
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Kajun baharatı / pommesgewürz
Bulgur pilavı için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı
- Öncelikle tavukları hazırlıyoruz.
- Sosu için tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp tavukların üzerine gezdirip iyice yediriyoruz.
- Soğanları da halka halka doğrayıp karıştırıyoruz.
- Tavukları bir tepsiye aktarıp üzerini streçle kapatıp en az 1 saat mümkünse 3-4 saat buz dolabında bekletiyoruz.
- Tavukları 190 dereceye önceden ısıttığımız fırında üzeri iyice kızarana dek pişiriyoruz.
- Pilav için;Sıvı yağ ve salçayı kavuruyoruz.
- Kokusu çıktığında bulguru ve tereyağı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Tereyağ eridiğinde sıcak suyu ve baharatlarını ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Patetesler için:Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp derin bir kaseye alıyoruz.
- Baharatları ve zeytinyağını da ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz.
- Bir tepsiye aktarıp üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatıyoruz.
- 190 derecede yaklaşık 10 dk bu şekilde pişiriyoruz. 10 dk sonra yağlı kağıdı çekip üzeri güzelce kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder