17 Nisan 2021 Cumartesi

Izgara Tadında Fırında Tavuk İncik / Baget Menü Tarifi

 

 Malzemeler

  • 2 kilo tavuk incik / baget

Sosu için:

  • 2 çay kaşığı tuz, karabiber, toz kırmızı biber, zerdeçal, kekik
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tavuk baharatı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1-2 yemek kaşığı sıcak su
  • Ayrıca: 2 büyük soğan, taze biberiye

Fırında patates için:

  • 1 kilo patates
  • Kırmızı toz biber, mercan köşk vb. bahartlar
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Kajun baharatı / pommesgewürz

Bulgur pilavı için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, kimyon

    Yapılışı

  • Öncelikle tavukları hazırlıyoruz.
  • Sosu için tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp tavukların üzerine gezdirip iyice yediriyoruz.
  • Soğanları da halka halka doğrayıp karıştırıyoruz.
  • Tavukları bir tepsiye aktarıp üzerini streçle kapatıp en az 1 saat mümkünse 3-4 saat buz dolabında bekletiyoruz.
  • Tavukları 190 dereceye önceden ısıttığımız fırında üzeri iyice kızarana dek pişiriyoruz.
  • Pilav için;Sıvı yağ ve salçayı kavuruyoruz.
  • Kokusu çıktığında bulguru ve tereyağı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Tereyağ eridiğinde sıcak suyu ve baharatlarını ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz.
  • Patetesler için:Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp derin bir kaseye alıyoruz.
  • Baharatları ve zeytinyağını da ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz.
  • Bir tepsiye aktarıp üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatıyoruz.
  • 190 derecede yaklaşık 10 dk bu şekilde pişiriyoruz. 10 dk sonra yağlı kağıdı çekip üzeri güzelce kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder