17 Nisan 2021 Cumartesi

Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

    Yapılışı

  • Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
  • Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
  • Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım.
  • Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
  • Ardından, yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
  • 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
  • Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder