6 Nisan 2021 Salı

Kabak Şayan Tarifi

Kabak Şayan Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik iri dövülmüş ceviz
  • 1 kahve fincanı su
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ

    Yapılışı

  • Kabaklarımızı soyup rendeliyoruz. 4 yemek kaşığı zeytinyağda biraz da tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar karıştırarak ortalama 5 dakika kadar soteliyoruz.
  • Yoğurda 1 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 kahve fincanı su ve tuzun bir kısmını ilave ediyoruz. Karıştırıp dövülmüş sarımsakları da ilave ediyoruz.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı tavamıza alıyoruz üzerine cevizlerimizi ve baharatlarımızı ilave edip 2 dakika kavuruyoruz.
  • Soğuyan kabağımızın bir kısmını yoğurtla karıştırıp servis kabına alıyoruz.
  • Üzerine kalan kavrulmuş kabakları ve kavrulan cevizleri sırasıyla koyuyoruz ve süsleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder