Kabak Şayan Tarifi
Kabak Şayan Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1.5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik iri dövülmüş ceviz
- 1 kahve fincanı su
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı
- Kabaklarımızı soyup rendeliyoruz. 4 yemek kaşığı zeytinyağda biraz da tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar karıştırarak ortalama 5 dakika kadar soteliyoruz.
- Yoğurda 1 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 kahve fincanı su ve tuzun bir kısmını ilave ediyoruz. Karıştırıp dövülmüş sarımsakları da ilave ediyoruz.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı tavamıza alıyoruz üzerine cevizlerimizi ve baharatlarımızı ilave edip 2 dakika kavuruyoruz.
- Soğuyan kabağımızın bir kısmını yoğurtla karıştırıp servis kabına alıyoruz.
- Üzerine kalan kavrulmuş kabakları ve kavrulan cevizleri sırasıyla koyuyoruz ve süsleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder