Kabaran Dereotlu Poğaçalar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- Çeyrek demet dereotu
- 1 kase ezilmiş peynir
- Çörekotu
Kabaran Dereotlu Poğaçalar Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına un, kabartma tozu, tuz alınıp karıştırılır.
- Ardından ortasına havuz yapılır.
- Havuzun içersine süt, yoğurt, yumurta, sirke, tereyağı, sıvı yağ eklenir.
- Kenarlara ince doğranmış dereotu eklenir ve yavaşça karıştırarak yoğurmaya başlanır.
- Ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurdan sıkarak mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
- İçersine dilediğiniz peynirden koyabilirsiniz.
- Ardından şekil verilir ve fırın kağıdına dizilir.
- Üzerlerine sıvı yağ ile yumurta sarısı karıştırılıp sürülür, ardından çörekotu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 25- 30 dk.
- Piştikten sonra 10 dakika dinlendirilir ve servis yapılır.
Deneyen herkese afiyet olsun 😇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder