11 Nisan 2021 Pazar

Kabaran Dereotlu Poğaçalar Tarifi

 

Kabaran Dereotlu Poğaçalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 kase ezilmiş peynir
  • Çörekotu

    Kabaran Dereotlu Poğaçalar Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına un, kabartma tozu, tuz alınıp karıştırılır.
  • Ardından ortasına havuz yapılır.
  • Havuzun içersine süt, yoğurt, yumurta, sirke, tereyağı, sıvı yağ eklenir.
  • Kenarlara ince doğranmış dereotu eklenir ve yavaşça karıştırarak yoğurmaya başlanır.
  • Ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur olmalı.
  • Hamurdan sıkarak mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
  • İçersine dilediğiniz peynirden koyabilirsiniz.
  • Ardından şekil verilir ve fırın kağıdına dizilir.
  • Üzerlerine sıvı yağ ile yumurta sarısı karıştırılıp sürülür, ardından çörekotu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 25- 30 dk.
  • Piştikten sonra 10 dakika dinlendirilir ve servis yapılır.
  • Deneyen herkese afiyet olsun 😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder