Yağlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un
Aralar için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı ayçiçek yağ
Üzerine;
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt kaymağı
Yağlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Hamur için tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- 15-20 dakika dinlendirip 8 bezeye ayırın.
- Dinlendirmek açmanızı kolaylaştıracaktır ⚠️ bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor.
- Bir tepsi için 4 beze kullanacağız.
- Bezeleri büyük bir tepsi büyüklüğünde açıp aralara yağ sürelim.
- 4 beze için de aynı işlemi yapıp rulo yapalım.
- Kıvırıp üstünü örtelim 40-45 dakika dinlendirelim.
- Tepsiye sığacak şekilde açalım.
- Üzerine yumurta ve kaymağı karıştırıp yarısını dökelim.
- Güzelce yayıp 250 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
- İkinci tepsi içinde aynı işlemeleri yapalım. Mutlu pazarlar ☀️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder