11 Nisan 2021 Pazar

Yağlı Çörek Tarifi

 

Yağlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un

Aralar için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağ

Üzerine;

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt kaymağı

    Yağlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Hamur için tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • 15-20 dakika dinlendirip 8 bezeye ayırın.
  • Dinlendirmek açmanızı kolaylaştıracaktır ⚠️ bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor.
  • Bir tepsi için 4 beze kullanacağız.
  • Bezeleri büyük bir tepsi büyüklüğünde açıp aralara yağ sürelim.
  • 4 beze için de aynı işlemi yapıp rulo yapalım.
  • Kıvırıp üstünü örtelim 40-45 dakika dinlendirelim.
  • Tepsiye sığacak şekilde açalım.
  • Üzerine yumurta ve kaymağı karıştırıp yarısını dökelim.
  • Güzelce yayıp 250 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
  • İkinci tepsi içinde aynı işlemeleri yapalım. Mutlu pazarlar ☀️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder