Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500gr taze uzun kadayıf
- 1 kase ceviz
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2, 5 su bardağı şeker
- 2, 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı
- Kadayıf sarmanın yapılabilmesi için kadayıf taze ve uzun olmalı.Cevizlerimizi elimizle iri iri kıralım.
- Ölçümüz büyük yuvarlak borcama göredir. Borcamı yağlayalım.
- Bir tutam kadayıftan alıp içerisine ceviz koyup saralım ve tepsiye dizelim (fotoğrafta yapılış şeklini paylaştım)
- Sardığımız kadayıfların üzerine her yerine gelecek şekilde sıvı yağı dökelim.
- 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
- Şekeri ve suyu ocağa alıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha orta ateşte kaynatalım, ocağı kapatmadan 2 dk önce limon suyunu ekleyelim.
- Soğuyan kadayıfımıza ocağı kapatıp 5 dk dinlendirdiğimiz şerbeti dökelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder