20 Nisan 2021 Salı

Kadayıf Sarma Tarifi

 

Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr taze uzun kadayıf
  • 1 kase ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2, 5 su bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı

  • Kadayıf sarmanın yapılabilmesi için kadayıf taze ve uzun olmalı.Cevizlerimizi elimizle iri iri kıralım.
  • Ölçümüz büyük yuvarlak borcama göredir. Borcamı yağlayalım.
  • Bir tutam kadayıftan alıp içerisine ceviz koyup saralım ve tepsiye dizelim (fotoğrafta yapılış şeklini paylaştım)
  • Sardığımız kadayıfların üzerine her yerine gelecek şekilde sıvı yağı dökelim.
  • 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Şekeri ve suyu ocağa alıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha orta ateşte kaynatalım, ocağı kapatmadan 2 dk önce limon suyunu ekleyelim.
  • Soğuyan kadayıfımıza ocağı kapatıp 5 dk dinlendirdiğimiz şerbeti dökelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder