11 Nisan 2021 Pazar

Kadayıflı Revani Tarifi

 

Kadayıflı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon

Üzeri için;

  • 1 paket toz krem şanti
  • 200 ml süt

Süslemek için;

  • Toz antep fıstığı
  • Dövülmüş fındık

    Kadayıflı Revani Tarifi Yapılışı

  • Orta boy bir tencereye şekeri ve suyu alarak kaynaşması için ocağa koyalım orta ateşte kaynayana kadar bekletelim.
  • Kaynadıktan sonra çeyrek limonu da ilave edip, 15 dk kadar daha kısık ateşte kaynatalım.
  • Daha sonra ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletelim.
  • Revanı için; Geniş bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Sırayla diğer malzemeleri ekleyerek kıvamında bir harç elde edelim.
  • Önceden yağlanmış dik dörtken borcama harcımızı dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı geçince, ılık şerbeti ilave edelim ve çekmesi için bekletelim.
  • İyice soğuyup dinlenen tatlımızın üzerine kremşantimizi bir krema torbasına doldurup üzerine şekiller verelim siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
  • En son antep fıstığı ve fındık ile süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun ❤️🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder