Kadayıflı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
Üzeri için;
- 1 paket toz krem şanti
- 200 ml süt
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı
- Dövülmüş fındık
Kadayıflı Revani Tarifi Yapılışı
- Orta boy bir tencereye şekeri ve suyu alarak kaynaşması için ocağa koyalım orta ateşte kaynayana kadar bekletelim.
- Kaynadıktan sonra çeyrek limonu da ilave edip, 15 dk kadar daha kısık ateşte kaynatalım.
- Daha sonra ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Revanı için; Geniş bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sırayla diğer malzemeleri ekleyerek kıvamında bir harç elde edelim.
- Önceden yağlanmış dik dörtken borcama harcımızı dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı geçince, ılık şerbeti ilave edelim ve çekmesi için bekletelim.
- İyice soğuyup dinlenen tatlımızın üzerine kremşantimizi bir krema torbasına doldurup üzerine şekiller verelim siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
- En son antep fıstığı ve fındık ile süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun ❤️🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder