Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana veya kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış)
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1,5 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, kekik, kimyon, pulbiber
Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı
- Eti düdüklü tencerede suyunu çekene kadar kavurun, etin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin kapağını kapatıp 25 dakika haşlayın.
- Et haşlanırken bir kaba patatesleri küp küp doğrayın, havuçları yarım ay şeklinde veya küp doğrayın, bezelyeyi ekleyin.
- Etler haşlanınca kevgir yardımı ile diğer sebzelerin yanına yanına alın salça, zeytinyağı ve baharatları ilave edin karıştırın.
- Yağlı kağıdın tam ortasına karışımdan 1 kişiye yetecek şekilde doldurun ve 4 taraftan kağıdı katlayıp ters çevirin tepsiye dizin. Kağıdın ortasına bıçakla küçük bir delik açın.
- 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Fırından çıkınca ortasını makas yardımıyla pencere şeklinde kesip servis edebilirsiniz.Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder