6 Nisan 2021 Salı

Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot Tarifi

 

Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısına göre antrikot
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 5-6 adet patates ( büyük boy)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı süt

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir fiske tuz
  • Yarım çay bardağı su

Üzerine;

  • Maydanoz

    Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak etlerimizi sıvı yağ ile marine edelim.
  • Her yerine bir fırça yardımı ile iki yemek kaşığı sıvı yağını sürelim .
  • Buz dolabında bir iki saat bekletelim.
  • Bu arada patatesleri soyup yıkayalım ve doğrayıp su dolu tencerede haşlayıp süzelim .
  • Ezmeden üzerine karabiber, tuz, bir yemek kaşığı tereyağı, bir bardak sütü yavaş yavaş kıvamına göre ekleyip ezelim yada blendırla karıştıralım .
  • Domates sosumuzu da yapıp bir kenara alalım.
  • İki yemek kaşığı sıvı yağda domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
  • Ardından yarım çay bardağı suyunu ve baharatlarını tuzunu ekleyip 3-4 dakika pişirip ocaktan alalım.
  • Döküm tavamızı iyice kızdıralım ve marinalı etlerimizi hiç yağ koymadan kızgın döküm tavada kızartalım.
  • Eti tavaya koyduktan sonra 3-4 dakika çevirmeyelim ikinci tarafı çevirince üzerleri ne tuz serpelim fazla kurutmadan 6-7 dk daha etlerimizi pişirelim.
  • Tuzu önceden atarsanız etiniz sert olur pişmez .
  • Etler pişince servis tabağının ortasına patates püresi üzerine bir adet antrikot eti onun üzerine bir, iki kaşık salçalı sos gezdirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder