23 Nisan 2021 Cuma

Kakaolu Bisküvili Muhallebili Güllaç Tarifi

 

Kakaolu Bisküvili Muhallebili Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi:

  • 1/2 (yarım) litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı un
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) paket vanilya

Güllaç :

  • 12 adet güllaç yaprağı
  • 1.5 litre süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı şeker

Arası için :

  • Kakaolu bisküvi

Süsleme :

  • Çilek

    Kakaolu Bisküvili Muhallebili Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Muhallebi için; süt,şeker, yumurta ,un ,nişasta tencereye alınır ve kıvam alıp göz göz olana kadar pişirilir.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilyası eklenip soğumaya bırakılır.
  • Güllaç için; süt ,şeker ve kakao tencereye alınıp şeker eriyene kadar süt ısıtılır fazla ısıtmayın ılık olsun.
  • Arası için kakaolu bisküviler kırılır.
  • Borcama güllaç yaprakları yerleştirilip sütlü karışımla ıslatılır ve bu işlem toplam altı kez olacak şekilde tekrarlanır .
  • Altı kat olduktan sonra kırdığımız bisküviler ve muhallebisi eklenir.
  • Üzerine tekrar altına yaptığımız şekilde güllaç yaprakları eklenir ve altı kat tekrarlanır.
  • Dolapta iki saat dinlendirilip çilek ile süslenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder