Kakaolu Bisküvili Muhallebili Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi:
- 1/2 (yarım) litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı un
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) paket vanilya
Güllaç :
- 12 adet güllaç yaprağı
- 1.5 litre süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı şeker
Arası için :
- Kakaolu bisküvi
Süsleme :
- Çilek
Kakaolu Bisküvili Muhallebili Güllaç Tarifi Yapılışı
- Muhallebi için; süt,şeker, yumurta ,un ,nişasta tencereye alınır ve kıvam alıp göz göz olana kadar pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyası eklenip soğumaya bırakılır.
- Güllaç için; süt ,şeker ve kakao tencereye alınıp şeker eriyene kadar süt ısıtılır fazla ısıtmayın ılık olsun.
- Arası için kakaolu bisküviler kırılır.
- Borcama güllaç yaprakları yerleştirilip sütlü karışımla ıslatılır ve bu işlem toplam altı kez olacak şekilde tekrarlanır .
- Altı kat olduktan sonra kırdığımız bisküviler ve muhallebisi eklenir.
- Üzerine tekrar altına yaptığımız şekilde güllaç yaprakları eklenir ve altı kat tekrarlanır.
- Dolapta iki saat dinlendirilip çilek ile süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder