Muz Aromalı Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç
- 2 litre süt
- 3 küçük kutu muzlu süt
- 2 su bardağı şeker
- Ceviz
- Muz
- Dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz
Muz Aromalı Güllaç Tarifi Yapılışı
- Sütler tencereye alınır. Şeker ilave edilir.
- Şeker eriyene kadar süt ısıtılır. Süt orta sıcaklıkta olsun.
- Isınan süt 1 kepçe tepsiye dökülür.
- Güllaç yaprağının parlak olan kısmı üste gelecek şekilde tepsiye koyulur ve üzerine yine süt gezdirilir. Yapraklar bu şekilde sütle ıslatılır.
- 3 yada 4 yaprakta bir ceviz serpilir ve muzlar da yerleştirilir.
- Bu şekilde güllaç yaprakları bitene kadar devam edilir.
- En üst kısma da ceviz serpilir muzla veya arzu ettiğiniz meyvelerle süslenir.
- Dolapta 3-4 saat dinlendirin.
Servise hazır afiyet olsun 😋🌼.
Not: sütün sıcaklığı çok önemli hanımlar çok sıcak olursa güllaç yaprakları hamur olur orta sıcaklıkta olması gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder