23 Nisan 2021 Cuma

Muz Aromalı Güllaç Tarifi

 

Muz Aromalı Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç
  • 2 litre süt
  • 3 küçük kutu muzlu süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Ceviz
  • Muz
  • Dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz

    Muz Aromalı Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Sütler tencereye alınır. Şeker ilave edilir.
  • Şeker eriyene kadar süt ısıtılır. Süt orta sıcaklıkta olsun.
  • Isınan süt 1 kepçe tepsiye dökülür.
  • Güllaç yaprağının parlak olan kısmı üste gelecek şekilde tepsiye koyulur ve üzerine yine süt gezdirilir. Yapraklar bu şekilde sütle ıslatılır.
  • 3 yada 4 yaprakta bir ceviz serpilir ve muzlar da yerleştirilir.
  • Bu şekilde güllaç yaprakları bitene kadar devam edilir.
  • En üst kısma da ceviz serpilir muzla veya arzu ettiğiniz meyvelerle süslenir.
  • Dolapta 3-4 saat dinlendirin.
  • Servise hazır afiyet olsun 😋🌼.

    Not: sütün sıcaklığı çok önemli hanımlar çok sıcak olursa güllaç yaprakları hamur olur orta sıcaklıkta olması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder