Kakaolu Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç (300g- 12 yaprak)
- 1, 5 lt süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 kase iri kıyılmış ceviz
Süslemek için ;
- Ceviz, çilek, hindistan cevizi
Kakaolu Güllaç Tarifi Yapılışı
- Tencereye sütü, şekeri ve kakaoyu koyup ısıtıyoruz.
- Kaynatmaya gerek yok ılıktan biraz daha sıcak olsun yeter.
- Tepsinin dibine 1 kepçe kakaolu sütümüzden yayıyoruz ve güllaç yapraklarını tek tek sermeye başlıyoruz.
- 1 yaprak güllaç ve üzerine 1-2 kepçe kakaolu süt olacak şekilde 6 yaprağı tek tek diziyoruz ve ıslatıyoruz.
- Ben tepsinin her yerine eşit yerleştirmek için yaprakları mutfak makasıyla istediğim şekilde keserek döşüyorum.
- Her yaprağı güzelce ıslatıyoruz. 6ncı yaprağı yine kakaolu sütle ıslatıp o kata iri kıyılmış cevizleri yayıyoruz.
- Kalan güllaç yapraklarını da 1 yaprak güllaç ve 1-2 kepçe süt şeklinde serip bitiriyoruz.
- Biraz soğuyunca buzdolabına koyup soğutursak daha da güzel olur.
- Dilimledikten sonra çilek, ceviz, hindistan cevizi, toz fıstık ya da nar ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Özellikle kakaolu tarifleri sevenler için ramazanda çok lezzetli bir alternatif. Deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık. Hayırlı ramazanlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder