24 Nisan 2021 Cumartesi

Kakaolu Güllaç Tarifi

 

Kakaolu Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (300g- 12 yaprak)
  • 1, 5 lt süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 kase iri kıyılmış ceviz

Süslemek için ;

  • Ceviz, çilek, hindistan cevizi 

    Kakaolu Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Tencereye sütü, şekeri ve kakaoyu koyup ısıtıyoruz.
  • Kaynatmaya gerek yok ılıktan biraz daha sıcak olsun yeter.
  • Tepsinin dibine 1 kepçe kakaolu sütümüzden yayıyoruz ve güllaç yapraklarını tek tek sermeye başlıyoruz.
  • 1 yaprak güllaç ve üzerine 1-2 kepçe kakaolu süt olacak şekilde 6 yaprağı tek tek diziyoruz ve ıslatıyoruz.
  • Ben tepsinin her yerine eşit yerleştirmek için yaprakları mutfak makasıyla istediğim şekilde keserek döşüyorum.
  • Her yaprağı güzelce ıslatıyoruz. 6ncı yaprağı yine kakaolu sütle ıslatıp o kata iri kıyılmış cevizleri yayıyoruz.
  • Kalan güllaç yapraklarını da 1 yaprak güllaç ve 1-2 kepçe süt şeklinde serip bitiriyoruz.
  • Biraz soğuyunca buzdolabına koyup soğutursak daha da güzel olur.
  • Dilimledikten sonra çilek, ceviz, hindistan cevizi, toz fıstık ya da nar ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Özellikle kakaolu tarifleri sevenler için ramazanda çok lezzetli bir alternatif. Deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık. Hayırlı ramazanlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder