18 Nisan 2021 Pazar

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

İçi için ;

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

    Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  • Kalburabastı tatlısının önce şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye su, şekeri koyup kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip orta ateşte 15 dakika kadar kaynayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Tatlımızın hamuru için bir kab içerisine margarin, sıvı yağı, irmik, yumurta, yoğurt ve, vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
  • Ve azar azar ununu kabartma tozu ile birlikte ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalıpta inceltip ortasına ceviz koyup şeklini bozmadan kapatıp kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip soğumuş şerbeti üzerine döküp ve tatlının üzerini başka bir tepsi ile on dakika kadar kapatıp şerbetini çekmesi için bekletiyoruz.
  • Şerbetini çekmiş tatlımızı servis tabağına alıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder