18 Nisan 2021 Pazar

Menemen Nasıl Yapılır Tok Tutan Sahur Yemekleri

 

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yeşil köy biberi (orta boy)
  • 4 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta (xl boy) (yumurtanız küçükse 2 tane kullanabilirsiniz)

Üzeri için:

  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kekik

    Yapılışı

  • İlk olarak 3 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya dökelim.
  • Arkasından ince ince doğranmış 1 adet köy biberini ilave edip biberler diriliğini kaybedene kadar yaklaşık 2-3dk kavuralım.
  • Daha sonra küp küp doğranmış 4 adet domatesi ekleyelim.
  • Baharatlarını da ekledikten sonra kapağını kapatalım.
  • Domatesler yumuşayıp tamamen pişene kadar bekleyelim. Domatesler piştiğinde ortasına hafiften yer açalım ve 1 adet büyük boy yumurtayı ortasına kıralım.
  • Yumurtayı tatlandırmak için üzerine bir tutam tuz serptikten sonra hızlıca yumurtanın dağılmasını sağlayın.
  • Yumurtanın pişmesine yakın üzerine tekrardan bir tutam karabiber ve bir tutam kekik serpelim.
  • Yumurta piştiğinde menemenimiz hazır. Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder