Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 çay bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
İçi için;
- 100 gram ceviz içi
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemelerini bir kaba alalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Şerbeti için şekeri bir tencereye alalım ve orta ateşte karamelize edelim.
- Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyelim ve 10 dk kaynatalım.
- İçine limon dilimini koyalım. Şerbetimizi ılınsın.
- Hamurumuzdan 28 beze çıkıyor.
- Her bezeyi görseldeki kalıpta biraz açalım ve içine ceviz koyup kapatalım.
- 180 dereceli fırında 40 dakika pişirelim.
- Pişen tatlımızın üzerine şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun arkadaşlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder