28 Nisan 2021 Çarşamba

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 çay bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

İçi için;

  • 100 gram ceviz içi

    Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemelerini bir kaba alalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Şerbeti için şekeri bir tencereye alalım ve orta ateşte karamelize edelim.
  • Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyelim ve 10 dk kaynatalım.
  • İçine limon dilimini koyalım. Şerbetimizi ılınsın.
  • Hamurumuzdan 28 beze çıkıyor.
  • Her bezeyi görseldeki kalıpta biraz açalım ve içine ceviz koyup kapatalım.
  • 180 dereceli fırında 40 dakika pişirelim.
  • Pişen tatlımızın üzerine şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun arkadaşlar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder