24 Nisan 2021 Cumartesi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

 

Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 paket margarin (Oda ısısında 250 gram tereyağ kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un
  • İçine ceviz

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon

    Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbet hazırlanır. Soğumaya bırakılır.
  • Tüm malzemeler ile sert bir hamur yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parça alınıp rendenin tırtıklı yerinde şekil vererek çukur oluştur ceviz koy kapat.
  • Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbet gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder