Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta
- 1 paket margarin (Oda ısısında 250 gram tereyağ kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Aldığı kadar un
- İçine ceviz
Şerbeti İçin
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbet hazırlanır. Soğumaya bırakılır.
- Tüm malzemeler ile sert bir hamur yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parça alınıp rendenin tırtıklı yerinde şekil vererek çukur oluştur ceviz koy kapat.
- Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbet gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder