24 Nisan 2021 Cumartesi

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (500 gram-27 yaprak)
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

İçi İçin

  • Fındık
  • Antep fıstığı yada ceviz içi (Tercihinize bağlı)

Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt tozu (Yada pudra şekeri)
  • Fındık yada antep fıstığı

    Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınır. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutulup soğumaya bırakılır.
  • Tereyağı eritilir. Erirken oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alınır. Eriyen tereyağına sıvı yağ da eklenir.
  • Yufkaların her katına yağlı karışım sürülecek tepsiye alınır. Mutlaka her karışımın arasına yağ sürülmeli.
  • Bu şekilde yufkalarımızın yarısına kadar geldikten sonra arasına rondoda çekilmiş fındık serpiştirilir.
  • Kalan yufkalar da aynı şekilde araları yağlanarak tepsiye yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. Soğuyan şerbete 2 su bardağı süt eklenir.
  • Baklavamız fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika kadar sıcağı çıkıp her yerine şerbet gezdirilir. 2 saat kadar şerbetini güzelce çekmesi için dolaba alınır.
  • Şerbetini çeken baklavaların üzerine kakao ve süt tozu karışımı serpilir. Afiyet olsun 👩‍🍳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder