Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (500 gram-27 yaprak)
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
İçi İçin
- Fındık
- Antep fıstığı yada ceviz içi (Tercihinize bağlı)
Üzeri İçin
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı süt tozu (Yada pudra şekeri)
- Fındık yada antep fıstığı
Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınır. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutulup soğumaya bırakılır.
- Tereyağı eritilir. Erirken oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alınır. Eriyen tereyağına sıvı yağ da eklenir.
- Yufkaların her katına yağlı karışım sürülecek tepsiye alınır. Mutlaka her karışımın arasına yağ sürülmeli.
- Bu şekilde yufkalarımızın yarısına kadar geldikten sonra arasına rondoda çekilmiş fındık serpiştirilir.
- Kalan yufkalar da aynı şekilde araları yağlanarak tepsiye yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. Soğuyan şerbete 2 su bardağı süt eklenir.
- Baklavamız fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika kadar sıcağı çıkıp her yerine şerbet gezdirilir. 2 saat kadar şerbetini güzelce çekmesi için dolaba alınır.
- Şerbetini çeken baklavaların üzerine kakao ve süt tozu karışımı serpilir. Afiyet olsun 👩🍳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder