1 Nisan 2021 Perşembe

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?

 

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 bağ karalahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su (haşlamak için)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı mısır
  • Yarım su bardağı barbunya
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım su bardağı su

    Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır? Yapılışı

  • Lahanayı yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayıp süzelim ve bir kenarda bekletelim.
  • Bir tencereye sıvı yağı alalım, ince yemeklik doğramış soğanları ekleyerek kavuralım.
  • Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri sırasıyla ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  • Salçayı ve baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
  • Daha sonra haşlanmış ve suyu süzülmüş lahanaları tencereye koyup karıştıralım ve birkaç dakika daha kavuralım. Ocağımızın yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
  • Ardından bulgur, haşlanmış mısır ya da barbunyayı da koyarak karıştıralım.
  • 6 su bardağı sıcak suyunu da ilave ederek karıştıralım ve yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • Pişmesine yakın mısır ununu bir kasede yarım bardak su ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım ve çorbanın içerisine katalım ve 5 dakika daha pişirelim. Bir miktar kaynadıktan sonra ateşten alalım.
  • Pişen çorbamızı kaselere koyarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder