Karamelize Soğanlı Ve Baharatlı Lokum Gibi Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 2 adet soğan
- 8 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı su
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı köri
- 2 tatlı kaşığı toz kuru sarımsak veya 4 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Yapılışı
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
- Patatesleri yuvarlak dilimleyin.
- Yanmaz bir tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı alın ve ısınınca dilimlediğiniz soğanları 5 dakika solana kadar soteleyin.
- 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin ve 5 dakika daha soteleyin.
- 2 yemek kaşığı su ilave edin ve 7 dakika daha soğanların rengi değişene kadar kavurun.
- Derin bir kaba patatesleri, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, tüm baharatları ve pişmiş soğanları alıp güzelce karıştırın.
- Tüm malzemeyi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye eşit şekilde dağıtın ve 200° önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Patateslerin pişme süresi, kesildiği kalınlığına ve fırına göre değişeceğinden kontrollü olun. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder