8 Nisan 2021 Perşembe

Karamelize Soğanlı Ve Baharatlı Lokum Gibi Fırın Patates Tarifi

 

Karamelize Soğanlı Ve Baharatlı Lokum Gibi Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 8 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 tatlı kaşığı toz kuru sarımsak veya 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Yapılışı

  • Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Patatesleri yuvarlak dilimleyin.
  • Yanmaz bir tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı alın ve ısınınca dilimlediğiniz soğanları 5 dakika solana kadar soteleyin.
  • 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin ve 5 dakika daha soteleyin.
  • 2 yemek kaşığı su ilave edin ve 7 dakika daha soğanların rengi değişene kadar kavurun.
  • Derin bir kaba patatesleri, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, tüm baharatları ve pişmiş soğanları alıp güzelce karıştırın.
  • Tüm malzemeyi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye eşit şekilde dağıtın ve 200° önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  • Patateslerin pişme süresi, kesildiği kalınlığına ve fırına göre değişeceğinden kontrollü olun. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder