8 Nisan 2021 Perşembe

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3,5 bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

    Yapılışı

  • Öncelikle sıvı yağımızı tencere koyup üzerine tel şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Bulguru ve tereyağınıda ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Tuzunu ve kaynamış suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Suyu çekene kadar pişiriyoruz ve tencerenin ağzını kağıt havluyla kapatıp dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
  • AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder