Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 3,5 bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Öncelikle sıvı yağımızı tencere koyup üzerine tel şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Bulguru ve tereyağınıda ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Tuzunu ve kaynamış suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Suyu çekene kadar pişiriyoruz ve tencerenin ağzını kağıt havluyla kapatıp dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder