17 Nisan 2021 Cumartesi

Karnı Yarık Tarifi

 

Karnı Yarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (harç için)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası üzeri için

    Karnı Yarık Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları pijama çizgisi yapalım ve ortasına bıçakla çizgi atalım.
  • Tuzlu suda bir miktar bekletip kurulayıp kızartalım.
  • Borcama alalım.
  • Kıymayı tavaya alalım üzerine bir miktar sıvı yağ ilave edelim.
  • Sonra küp küp doğranmış soğanları, biberleri ilave edelim.
  • Güzel bir şeklide kavurduğumuz harca salça tuz baharatları ilave edip karıştıralım.
  • Doğranmış domates ilave edelim azıcık pişsin.
  • 1 su bardağı su ile sarımsağı ilave edelim. Harcımız hazır.
  • Karnıyarıkları doldurduk tan sonra salçalı su yapıp üzerine ilave edelim.
  • Domates biber ile süsleme yapıp kızarıncaya kadar 200°de pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder