Karnı Yarık Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- 300 gram kıyma
- 2 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet orta boy soğan
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası (harç için)
- 2 yemek kaşığı domates salçası üzeri için
Karnı Yarık Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları pijama çizgisi yapalım ve ortasına bıçakla çizgi atalım.
- Tuzlu suda bir miktar bekletip kurulayıp kızartalım.
- Borcama alalım.
- Kıymayı tavaya alalım üzerine bir miktar sıvı yağ ilave edelim.
- Sonra küp küp doğranmış soğanları, biberleri ilave edelim.
- Güzel bir şeklide kavurduğumuz harca salça tuz baharatları ilave edip karıştıralım.
- Doğranmış domates ilave edelim azıcık pişsin.
- 1 su bardağı su ile sarımsağı ilave edelim. Harcımız hazır.
- Karnıyarıkları doldurduk tan sonra salçalı su yapıp üzerine ilave edelim.
- Domates biber ile süsleme yapıp kızarıncaya kadar 200°de pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder