17 Nisan 2021 Cumartesi

Podlaşka (Efsane Bir Lezzet) Tarifi

 

Podlaşka (Efsane Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet patlıcan
  • 6 adet kırmızı kapya biber
  • 10 adet yeşil çarliston biber
  • 7-8 adet domates (varsa yazın yaptığınız domates sosunu da kullanabilirsiniz)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

    Podlaşka (Efsane Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcan ve biberlerimizi közleyelim. (mangal veya ateş üzerinde yapma imkanınız yoksa fırında da pişirebilirsiniz).
  • Közlendikten sonra soyup minik minik doğrayalım.
  • Domatesimizin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve tavaya alalım.
  • Domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra minik doğranmış sarımsakları ve yağı ekleyip bir süre daha pişirmeye devam edelim.
  • Domates sosumuz olduktan sonra doğradığımız patlıcan ve biberleri içine atıp tahta kaşıkla ezdirerek domates sosuna yedirelim.
  • İyice birbirine özdeştikten sonra ocaktan alalım. <afiyet olsun>. (sıcak servis yaparsanız ana yemek yerine geçiyor, soğuk tüketmek isterseniz de muhteşem bir mezedir. ).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder