Kaşarlı Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta+ 1 yemek kaşığı süt (Beyazı içine sarısı üstüne) dilimlenmiş kaşar
Üzerine
- Susam
- Çörekotu
Kaşarlı Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu yoğuralım ve 1 saat mayalandıralım.
- Hamur mayalanınca, güzelce toparlayıp beze alalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyalım.
- Yuvarlak şekil vermek için elimizde açalım.
- Bıçakla görsellerdeki gibi dilim şeklinde çizikler atalım.
- Daha sonra parmak uçlarımızla pidenin kenarına şekil verelim.
- Dış kenarlarına da bıçakla çizikler atalım.
- Dilim şekli verdiğimiz kısımların üzerine dilimlediğimiz kaşarları koyalım.
- Üzerine temiz bir bez örtüp 15-20 dakika tepsi mayası yapalım.
- Mayası geldikten sonra yumurta sarısı ve süt karışımını sürelim. Susam ve çörek otu serpiştirelim.
- Son olarak pidemizi 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder