30 Nisan 2021 Cuma

Kaşarlı Ramazan Pidesi Tarifi

 

Kaşarlı Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta+ 1 yemek kaşığı süt (Beyazı içine sarısı üstüne) dilimlenmiş kaşar

Üzerine

  • Susam
  • Çörekotu

    Kaşarlı Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuzu yoğuralım ve 1 saat mayalandıralım.
  • Hamur mayalanınca, güzelce toparlayıp beze alalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyalım.
  • Yuvarlak şekil vermek için elimizde açalım.
  • Bıçakla görsellerdeki gibi dilim şeklinde çizikler atalım.
  • Daha sonra parmak uçlarımızla pidenin kenarına şekil verelim.
  • Dış kenarlarına da bıçakla çizikler atalım.
  • Dilim şekli verdiğimiz kısımların üzerine dilimlediğimiz kaşarları koyalım.
  • Üzerine temiz bir bez örtüp 15-20 dakika tepsi mayası yapalım.
  • Mayası geldikten sonra yumurta sarısı ve süt karışımını sürelim. Susam ve çörek otu serpiştirelim.
  • Son olarak pidemizi 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder