Fırında Ağzı Açık Tarifi İçin Malzemeler
Hamur İçin
- 5-5,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı k tuz
İç Harcı İçin
- 220-250 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 5-6 dal maydanoz
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Pulbiber
Fırında Ağzı Açık Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun.
- Son olarak biraz sıvı yağ ekleyip hamuru toparlayın ve üzeri kapalı 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.
- İç malzemesi için soğan, sarımsak, domates, maydanoz ve biberleri robottan geçirip kıymaya ekleyin.
- Salçaları, baharatlarını ve sıvı yağının ekleyip karıştırın.
- Mayalanan hamurdan 6 beze yapın ve her birini merdaneyle yufka büyüklüğünde acın.
- Bir çorba kasesi yardımıyla yufkaları kesin.
- Her parçanın ortasına iç harçtan koyup kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde yayın.
- Kenar kısımlarını içe doğru pileli şekilde katlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra kenar kısımlara tereyağ sürün. Afiyet olsun ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder