30 Nisan 2021 Cuma

Fırında Ağzı Açık Tarifi

 

Fırında Ağzı Açık Tarifi İçin Malzemeler

Hamur İçin

  • 5-5,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı k tuz

İç Harcı İçin

  • 220-250 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Pulbiber  

    Fırında Ağzı Açık Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Son olarak biraz sıvı yağ ekleyip hamuru toparlayın ve üzeri kapalı 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • İç malzemesi için soğan, sarımsak, domates, maydanoz ve biberleri robottan geçirip kıymaya ekleyin.
  • Salçaları, baharatlarını ve sıvı yağının ekleyip karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan 6 beze yapın ve her birini merdaneyle yufka büyüklüğünde acın.
  • Bir çorba kasesi yardımıyla yufkaları kesin.
  • Her parçanın ortasına iç harçtan koyup kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde yayın.
  • Kenar kısımlarını içe doğru pileli şekilde katlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra kenar kısımlara tereyağ sürün. Afiyet olsun ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder