23 Nisan 2021 Cuma

Kavala Kurabiyesi Tarifi

 

Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında organik tereyağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un (1 su bardağı kavrulacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram kavrulmuş badem

    Kavala Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki tereyağ ve pudra şekerini iyice karıştırdım.
  • Badem hariç kuru malzemeleri de ekleyerek homojen kıvamda bir hamur yoğurdum.
  • Bademleri de iri iri bıçakla kıydım ve hamura ekledim.
  • Temiz bir tezgaha hamuru transfer edip yaklaşık 3-4 cm olacak şekilde merdane ile açtım.
  • Su bardağıyla yarım ay şeklini verip yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim.
  • 170-180° derece fırında üzeri pembeleşene kadar kontrollü bir şekilde pişirdim.
  • Hafif ılındıktan sonra bolca pudra şekerine bulayarak servis tabağına aktardım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder