Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında organik tereyağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 su bardağı un (1 su bardağı kavrulacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 100 gram kavrulmuş badem
Kavala Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağ ve pudra şekerini iyice karıştırdım.
- Badem hariç kuru malzemeleri de ekleyerek homojen kıvamda bir hamur yoğurdum.
- Bademleri de iri iri bıçakla kıydım ve hamura ekledim.
- Temiz bir tezgaha hamuru transfer edip yaklaşık 3-4 cm olacak şekilde merdane ile açtım.
- Su bardağıyla yarım ay şeklini verip yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim.
- 170-180° derece fırında üzeri pembeleşene kadar kontrollü bir şekilde pişirdim.
- Hafif ılındıktan sonra bolca pudra şekerine bulayarak servis tabağına aktardım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder