23 Nisan 2021 Cuma

Böyle Pratiği Yok! Köfteli İskender Kebap -Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Ayrıca:

  • Yeşil biber
  • Domates
  • Pide veya başka ekmek (bayatlanmış ekmekleri değerlendirebilirsiniz) + 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yoğurt

    Yapılışı

  • Köfte harcı için tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  • Elimizle ufak parçalar koparıp sıktıktan sonra yuvarlıyoruz. Dilerseniz bu şekilde buzluğa atın, dilerseniz de direk pişirin.
  • Tavaya sıvı yağ gezdirip köfteleri güzelce kızartıyoruz.
  • Pişen köfteleri alıp aynı tavada biberleri ve domatesleri de kızartıyoruz.
  • En son sebzeler de piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip küp küp doğramış olduğumuz ekmekleri kızartıyoruz.
  • Ayrı bir ufak tencereye domates salçası ve tereyağını alıp ocakta erimesini sağlıyoruz.
  • Servis tabağına ekmekten koyuyoruz, salçalı sostan gezdirip köftelerden koyuyoruz ve tekrar sostan döküyoruz.
  • Tabağa ayrıca kızarttığımız sebzelerden ve yoğurttan da koyup servise sunuyoruz.
  • Not: dileyen servis ederken üzerine yine tereyağ eritip gezdirebilir.

    Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder