Malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 orta boy rendelenmiş soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kişniş
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Ayrıca:
- Yeşil biber
- Domates
- Pide veya başka ekmek (bayatlanmış ekmekleri değerlendirebilirsiniz) + 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yoğurt
Yapılışı
- Köfte harcı için tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Elimizle ufak parçalar koparıp sıktıktan sonra yuvarlıyoruz. Dilerseniz bu şekilde buzluğa atın, dilerseniz de direk pişirin.
- Tavaya sıvı yağ gezdirip köfteleri güzelce kızartıyoruz.
- Pişen köfteleri alıp aynı tavada biberleri ve domatesleri de kızartıyoruz.
- En son sebzeler de piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip küp küp doğramış olduğumuz ekmekleri kızartıyoruz.
- Ayrı bir ufak tencereye domates salçası ve tereyağını alıp ocakta erimesini sağlıyoruz.
- Servis tabağına ekmekten koyuyoruz, salçalı sostan gezdirip köftelerden koyuyoruz ve tekrar sostan döküyoruz.
- Tabağa ayrıca kızarttığımız sebzelerden ve yoğurttan da koyup servise sunuyoruz.
Not: dileyen servis ederken üzerine yine tereyağ eritip gezdirebilir.
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder