5 Nisan 2021 Pazartesi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Sıvıyağ, hindistan cevizi ,galeta unu ceviz ve kabartma tozu eklenir.
  • Koyu kıvamda bi hamur elde edilir.
  • Yağladığımız borcama dökülür ve spatula yardımı ile düzeltilir.
  • 180 derecede pişirilir.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökülür.
  • Muhallebisi için krem şanti hariç tüm malzemeler karıştırılır koyulaşana kadar pişirilir.
  • Altını kapattıktan sonra 1 paket krem şanti eklenir ve blendır ile pürüzsüz kıvama getirilir.
  • Tatlının üzerine dökülür.
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serpilir ve buzdolabında dinlendirilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder