Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1, 5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Sıvıyağ, hindistan cevizi ,galeta unu ceviz ve kabartma tozu eklenir.
- Koyu kıvamda bi hamur elde edilir.
- Yağladığımız borcama dökülür ve spatula yardımı ile düzeltilir.
- 180 derecede pişirilir.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökülür.
- Muhallebisi için krem şanti hariç tüm malzemeler karıştırılır koyulaşana kadar pişirilir.
- Altını kapattıktan sonra 1 paket krem şanti eklenir ve blendır ile pürüzsüz kıvama getirilir.
- Tatlının üzerine dökülür.
- Üzerine bolca hindistan cevizi serpilir ve buzdolabında dinlendirilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder