Malzemeler
Şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) limon damlası (Şekerini çok bulanlar yarım bardak azaltabilirsiniz)
Kek için
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 24 adet baklavalık yufka
Arasına sürmek için
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
- ilk öne şerbeti hazırlayalım şeker suyu bir kaba alıp kaynamaya bırakalım.
- içine 3-4 damla limon suyu sıkalım, kaynamaya başlayınca 10 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Keki için bir karıştırma kabına 3 yumurta ve şekeri alıp iyice çırpalım.
- Sonra üzerine sırayla irmik, un ceviz, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım *yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritip üzerine sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
- Tepesinin altını yağlayıp yufkaları tek tek aralarına hazırladığımız yağlı karışımda sürelim toplam 12 adet yufkayı bu şekilde yerleştirelim.
- Sonra yufkaların üzerine hazırladığımız keki dökelim ve her tarafına yayalım.
- Sonra yufkaları aynı alta yerleştirdiğimiz gibi her bir yufkanın arasını yağlayarak toplam 12 adet yufkada buraya yerleştirelim *dilerseniz bu aşamaları videodan izleyebilirsiniz *
- 12 yufka alta 12 yufka üste olacak *kalan yağı en üste sürelim ve üçgen biçiminde dilimleyelim * siz istediğiniz biçimde dilimleyebilirsiniz *.
- 180 derece de ısıtılan fırında pişirelim * ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökelim * afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder