10 Nisan 2021 Cumartesi

Kekli Baklava Tadanlardan Tam Not Alan Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) limon damlası (Şekerini çok bulanlar yarım bardak azaltabilirsiniz)

Kek için

  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 24 adet baklavalık yufka

Arasına sürmek için

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Yapılışı

  • ilk öne şerbeti hazırlayalım şeker suyu bir kaba alıp kaynamaya bırakalım.
  • içine 3-4 damla limon suyu sıkalım, kaynamaya başlayınca 10 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Keki için bir karıştırma kabına 3 yumurta ve şekeri alıp iyice çırpalım.
  • Sonra üzerine sırayla irmik, un ceviz, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım *yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritip üzerine sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
  • Tepesinin altını yağlayıp yufkaları tek tek aralarına hazırladığımız yağlı karışımda sürelim toplam 12 adet yufkayı bu şekilde yerleştirelim.
  • Sonra yufkaların üzerine hazırladığımız keki dökelim ve her tarafına yayalım.
  • Sonra yufkaları aynı alta yerleştirdiğimiz gibi her bir yufkanın arasını yağlayarak toplam 12 adet yufkada buraya yerleştirelim *dilerseniz bu aşamaları videodan izleyebilirsiniz *
  • 12 yufka alta 12 yufka üste olacak *kalan yağı en üste sürelim ve üçgen biçiminde dilimleyelim * siz istediğiniz biçimde dilimleyebilirsiniz *.
  • 180 derece de ısıtılan fırında pişirelim * ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökelim * afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder