10 Nisan 2021 Cumartesi

Tane Tane Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • 5 su bardağı su (Tavukları haşlamak için )
  • 2 buçuk su bardağı prinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3.buçuk su bardağı haşladığımız tavuğun suyu

    Yapılışı

  • Tavuklarımızı yıkayıp tencere alıyoruz ve 5 su bardağı suyu ilave edip haşlıyoruz.
  • Tenceremize tereyağ, sıvı yağ ve şehriyeleri alıyoruz şehriyeler kızarana kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan şehriyelerimizin üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi ilave edip 2 dakika kadar kavuruyorum. ( ben pirincimi ıslamıyorum siz dilerseniz ıslatıp da yapabilirsiniz. ).
  • Kavrulan pirinçlere nohut ve tuzunu ilave edip karıştırıp tavuk suyunu da koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  • Orta ateşte pilavımızı pişmeye bırakıyorum.
  • Haşlanan tavuklarımızı didiyoruz ve suyunu çeken pilavımızın üzerine koyup ocağın altını en kısık duruma getirip pilavımızı dinlendirmeye bırakıyoruz.
  • 5 dakika sonra kenarından pilavımızın pişip pişmediğini kontrol edip ocağı kapatabilirsiniz.
    Afiyet olsun💐💐💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder