Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 5 su bardağı su (Tavukları haşlamak için )
- 2 buçuk su bardağı prinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3.buçuk su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
Yapılışı
- Tavuklarımızı yıkayıp tencere alıyoruz ve 5 su bardağı suyu ilave edip haşlıyoruz.
- Tenceremize tereyağ, sıvı yağ ve şehriyeleri alıyoruz şehriyeler kızarana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan şehriyelerimizin üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi ilave edip 2 dakika kadar kavuruyorum. ( ben pirincimi ıslamıyorum siz dilerseniz ıslatıp da yapabilirsiniz. ).
- Kavrulan pirinçlere nohut ve tuzunu ilave edip karıştırıp tavuk suyunu da koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Orta ateşte pilavımızı pişmeye bırakıyorum.
- Haşlanan tavuklarımızı didiyoruz ve suyunu çeken pilavımızın üzerine koyup ocağın altını en kısık duruma getirip pilavımızı dinlendirmeye bırakıyoruz.
- 5 dakika sonra kenarından pilavımızın pişip pişmediğini kontrol edip ocağı kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun💐💐💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder