Köfteli Beyti Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için malzemeler;
- 400/500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yumurta
- Galeta unu
- Tuz
- Karabiber
Sarmak için;
- 1 /2 yufka
- 2/3 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- Az sıcak su
Köfteli Beyti Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğan ve sarımsak rendelenir ve diğer köftelik malzemeler eklenerek köfteler uzun şeritler halinde hazırlanır.
- 190 derece fırında 15 dakika pişirilir.
- Köfteler pişmeye yakın tereyağ eritilir. Ve yufkalar ortadan ikiye bölünerek hazırlanır. Yufkalar yağlanır.
- Pişen köfteler kesilen yufkanın düz olan kısmına sırası ile yerleştirilir.
- Katlayarak sarılır ve küçük küçük kesilir.
- Kesilen parçalar fırın tepsisine yerleştirilir ve üzerleri yağlanır.
- Fırında 15 dk kadar üzerleri kızarana kadar pişirilir. (kontrollü olmakta fayda var).
- Tereyağı eritilir, üzerine domates salçası eklenir, biraz sıcak su eklenerek sos hazırlanır.
- Tabağa alınan beytilerin üzerine domates sosu ve tercihe göre yoğurt ile servis edilir.
Afiyet olsun 💫.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder