11 Nisan 2021 Pazar

Köfteli Beyti Tarifi

 

Köfteli Beyti Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için malzemeler;

  • 400/500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • Galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber

Sarmak için;

  • 1 /2 yufka
  • 2/3 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • Az sıcak su

    Köfteli Beyti Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğan ve sarımsak rendelenir ve diğer köftelik malzemeler eklenerek köfteler uzun şeritler halinde hazırlanır.
  • 190 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  • Köfteler pişmeye yakın tereyağ eritilir. Ve yufkalar ortadan ikiye bölünerek hazırlanır. Yufkalar yağlanır.
  • Pişen köfteler kesilen yufkanın düz olan kısmına sırası ile yerleştirilir.
  • Katlayarak sarılır ve küçük küçük kesilir.
  • Kesilen parçalar fırın tepsisine yerleştirilir ve üzerleri yağlanır.
  • Fırında 15 dk kadar üzerleri kızarana kadar pişirilir. (kontrollü olmakta fayda var).
  • Tereyağı eritilir, üzerine domates salçası eklenir, biraz sıcak su eklenerek sos hazırlanır.
  • Tabağa alınan beytilerin üzerine domates sosu ve tercihe göre yoğurt ile servis edilir.
  • Afiyet olsun 💫.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder