20 Nisan 2021 Salı

Kozalak Mantı Tarifi

 

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç Harcı İçin

  • 300 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri İçin

  • Yoğurt
  • Salça sos

    Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yufkaları serip pizza dilimi şeklinde keselim. Bir pipet yardımıyla kestiğimiz yufkaları saralım. Kızartırken açılmaması için bir su yardımı ile yapıştıralım.
  • Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları tavaya alalım yağda pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyelim kıymayla da iyice kavurduktan sonra salçamızı ekleyelim.
  • Karabiber ve tuzunu da ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Hazırladığımız yufkaları bol yağda güzelce kızartalım.
  • Dilerseniz sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurdumuzu hazırlayalım. Salça sosunu da hazırladıktan sonra mantımızı servis edebiliriz.
  • Not: Çıtır değilde yumuşak olmasını isterseniz üzerine salça sosu koyup tencerede biraz bekletirseniz daha yumuşak olacaktır. 🌸 Şimdiden afiyet olsun. 🥰😋🥳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder