Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç Harcı İçin
- 300 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
Üzeri İçin
- Yoğurt
- Salça sos
Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yufkaları serip pizza dilimi şeklinde keselim. Bir pipet yardımıyla kestiğimiz yufkaları saralım. Kızartırken açılmaması için bir su yardımı ile yapıştıralım.
- Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları tavaya alalım yağda pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyelim kıymayla da iyice kavurduktan sonra salçamızı ekleyelim.
- Karabiber ve tuzunu da ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Hazırladığımız yufkaları bol yağda güzelce kızartalım.
- Dilerseniz sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurdumuzu hazırlayalım. Salça sosunu da hazırladıktan sonra mantımızı servis edebiliriz.
Not: Çıtır değilde yumuşak olmasını isterseniz üzerine salça sosu koyup tencerede biraz bekletirseniz daha yumuşak olacaktır. 🌸 Şimdiden afiyet olsun. 🥰😋🥳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder