Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kadar kıyma
- Yarım paket lazanya
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet sivri biber
- 1 su bardağı su
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber kimyon pulbiber
Beşamel sos:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber, tuz
Lazanya Tarifi Yapılışı
- İlk önce kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım.
- Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
- Sivri biberleri de doğrayıp soğanla birlikte kavurun.
- Soğan ile biberler sotelenince iki çeşit salça ekleyip kavurmaya devam edin. , küp küp doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakın.
- Son olarak tuz, karabiber ve 1 su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, zeytinyağ ile birlikte unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Un kavrulunca üzerine süt, bir çimdik tuzu ekleyip muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
- Fırın kabını ayçiçeği yağı ile yağlayın.
- Lazanya yapraklarını tek yaprak halinde dizin ve üzerine beşamel sosu sürün.
- Sosun üzerine kıymalı harcınızı ekleyip üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Bu işlemi tüm lazanya yapraklarını dizdiğinizde tekrar edin.
- Kalan beşamel sosu lazanyanızın üzerine dökün ve tekrar kaşar peyniri rendeleyin.
- 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. İstediğiniz şekilde kesip dilimleyelim servise sunalım yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun Allah tuttuğunuz oruçlarınızı kabul eylesin. Afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder