20 Nisan 2021 Salı

Lazanya Tarifi

 

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kadar kıyma
  • Yarım paket lazanya
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 1 su bardağı su
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber kimyon pulbiber

Beşamel sos:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber, tuz

    Lazanya Tarifi Yapılışı

  • İlk önce kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
  • Sivri biberleri de doğrayıp soğanla birlikte kavurun.
  • Soğan ile biberler sotelenince iki çeşit salça ekleyip kavurmaya devam edin. , küp küp doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakın.
  • Son olarak tuz, karabiber ve 1 su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, zeytinyağ ile birlikte unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Un kavrulunca üzerine süt, bir çimdik tuzu ekleyip muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
  • Fırın kabını ayçiçeği yağı ile yağlayın.
  • Lazanya yapraklarını tek yaprak halinde dizin ve üzerine beşamel sosu sürün.
  • Sosun üzerine kıymalı harcınızı ekleyip üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Bu işlemi tüm lazanya yapraklarını dizdiğinizde tekrar edin.
  • Kalan beşamel sosu lazanyanızın üzerine dökün ve tekrar kaşar peyniri rendeleyin.
  • 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. İstediğiniz şekilde kesip dilimleyelim servise sunalım yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun Allah tuttuğunuz oruçlarınızı kabul eylesin. Afiyet olsun.  .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder