Kremalı Tavuk Fajita (Körili) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü(jülyen doğranmış)
- 1 adet kırmızı etli biber(jülyen doğranmış)
- 1 adet sarı etli biber (jülyen doğranmış)
- 1 adet yeşil etli biber(jülyen doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (uzun ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı köri(curry)
- 1 kutu sıvı krema
- 1-2 diş sarımsak rendesi
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yeteri kadar tuz
Kremalı Tavuk Fajita (Körili) Tarifi Yapılışı
- Jülyen doğranmış tavuk etlerimizi bir kaba alalım üzerine zeytinyağı, tuz rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip iyice tavuklarımız ile malzemeleri karıştıralım üzerini örtelim bir saat dolapta bekletelim.
- Tavuklarımızın marine olmasını beklerken biberlerimizi jülyen şeklinde doğrayıp hazır hale getirelim.
- Tavamızı ocağımıza koyalım yüksek ateşte tavuklarımızı kendi suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişirelim.
- Soğanları ekleyip biraz kavuralım.
- Biberlerimizi ekleyelim karıştıralım tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte biberler diriliği gidene kadar pişirelim.
- Köriyi ekleyelim ve tekrar karıştıralım bir kutu kremayıda tavamıza dökelim kapağını kapatarak pişirmeye bırakalım 5-6 dakika pişirdikten sonra ocağımızı kapatalım.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder