28 Nisan 2021 Çarşamba

Kremalı Tavuk Fajita (Körili) Tarifi

 

Kremalı Tavuk Fajita (Körili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü(jülyen doğranmış)
  • 1 adet kırmızı etli biber(jülyen doğranmış)
  • 1 adet sarı etli biber (jülyen doğranmış)
  • 1 adet yeşil etli biber(jülyen doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (uzun ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı köri(curry)
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1-2 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz

    Kremalı Tavuk Fajita (Körili) Tarifi Yapılışı

  • Jülyen doğranmış tavuk etlerimizi bir kaba alalım üzerine zeytinyağı, tuz rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip iyice tavuklarımız ile malzemeleri karıştıralım üzerini örtelim bir saat dolapta bekletelim.
  • Tavuklarımızın marine olmasını beklerken biberlerimizi jülyen şeklinde doğrayıp hazır hale getirelim.
  • Tavamızı ocağımıza koyalım yüksek ateşte tavuklarımızı kendi suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişirelim.
  • Soğanları ekleyip biraz kavuralım.
  • Biberlerimizi ekleyelim karıştıralım tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte biberler diriliği gidene kadar pişirelim.
  • Köriyi ekleyelim ve tekrar karıştıralım bir kutu kremayıda tavamıza dökelim kapağını kapatarak pişirmeye bırakalım 5-6 dakika pişirdikten sonra ocağımızı kapatalım.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder