Kavurmalı Ve Peynirli Pide Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüm 200ml.
- 1 kg un
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya (10g)
İç harcı için;
- Kavurma
- Kaşar peyniri
- Tereyağ
- Beyaz peynir
- Yumurta
- Kaşar peyniri
- Tereyağ
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt veya sulu yoğurt
Kavurmalı Ve Peynirli Pide Tarifi Yapılışı
- Unu yoğurma kabına alıp maya ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
- Karışımı çanak yapıp su hariç bütün malzemeyi ortasına koyuyoruz , elimizi yakmayacak kadar sıcak suyu yavaş yavaş bir yandan hamuru yoğurarak ekliyoruz.
- Hamuru ne kadar çok yoğurursanız sonuç o kadar güzel olur .
- Çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
- Üzerini kapatıp sıcak ortamda mayalanmaya bırakıyoruz .
- Mayalanan hamurun mayasını kaçırıp küçük portakal büyüklüğünde bezeler yapıyoruz .
- Yağlı kağıdı ikiye bölüp üzerlerinde bezeyi uzunluğunu elimizle veya merdaneyle yayıyoruz .
- Kavurmayı koyup üzerine bolca kaşar peyniri serpiyoruz.
- Kenarlarını içine kıvırarak şeklini veriyoruz böylece tek pidelik kağıtla hazırladığımız pideyi tepsiye daha kolay koyuyoruz .
- Bir tepsiye ben iki pide koydum peynirli pideyi hazırlarken önce bir yumurtayı çırpıp yarısını pideye sürdüm .
- Üzerine beyaz peynir onunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayıp şeklini veriyoruz.
- Pidelerimizi önceden ısınmış 220 derece fırında altı üstü biraz kızarana kadar pişiriyoruz pişen pidenin ortasına 15-20 gram tereyağı minik parçalar halinde koyuyoruz tekrar fırına sürüp tereyağ eriyince çıkarıyoruz afiyet olsun🌹.
Not; ben bu hamurdan bir tanede ramazan pidesi yaptım üzerine yoğurt yumurta sarısı karışımından sürüp susam çörek otu serptim yemelere doyamadık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder