28 Nisan 2021 Çarşamba

Kavurmalı Ve Peynirli Pide Tarifi

 

Kavurmalı Ve Peynirli Pide Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm 200ml.

  • 1 kg un
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (10g)

İç harcı için;

  • Kavurma
  • Kaşar peyniri
  • Tereyağ
  • Beyaz peynir
  • Yumurta
  • Kaşar peyniri
  • Tereyağ

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt veya sulu yoğurt

    Kavurmalı Ve Peynirli Pide Tarifi Yapılışı

  • Unu yoğurma kabına alıp maya ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Karışımı çanak yapıp su hariç bütün malzemeyi ortasına koyuyoruz , elimizi yakmayacak kadar sıcak suyu yavaş yavaş bir yandan hamuru yoğurarak ekliyoruz.
  • Hamuru ne kadar çok yoğurursanız sonuç o kadar güzel olur .
  • Çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
  • Üzerini kapatıp sıcak ortamda mayalanmaya bırakıyoruz .
  • Mayalanan hamurun mayasını kaçırıp küçük portakal büyüklüğünde bezeler yapıyoruz .
  • Yağlı kağıdı ikiye bölüp üzerlerinde bezeyi uzunluğunu elimizle veya merdaneyle yayıyoruz .
  • Kavurmayı koyup üzerine bolca kaşar peyniri serpiyoruz.
  • Kenarlarını içine kıvırarak şeklini veriyoruz böylece tek pidelik kağıtla hazırladığımız pideyi tepsiye daha kolay koyuyoruz .
  • Bir tepsiye ben iki pide koydum peynirli pideyi hazırlarken önce bir yumurtayı çırpıp yarısını pideye sürdüm .
  • Üzerine beyaz peynir onunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayıp şeklini veriyoruz.
  • Pidelerimizi önceden ısınmış 220 derece fırında altı üstü biraz kızarana kadar pişiriyoruz pişen pidenin ortasına 15-20 gram tereyağı minik parçalar halinde koyuyoruz tekrar fırına sürüp tereyağ eriyince çıkarıyoruz afiyet olsun🌹.
  • Not; ben bu hamurdan bir tanede ramazan pidesi yaptım üzerine yoğurt yumurta sarısı karışımından sürüp susam çörek otu serptim yemelere doyamadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder