Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 4-5 adet kornişon turşu
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 tutam dereotu
Sosu için ;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
Üzerini süslemek için ;
- 1,5 milföy yaprağı
Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı
- Milföy yapraklarını küp şeker kadar küçük kareler halinde kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alarak fırınlayın.
- Tencereye 4 su bardağı su biraz tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
- Su kaynayınca arpa şehriyeyi ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin.
- Şehriye haşlanırken yapışmaması için ara sıra karıştırın.
- Haşlanan arpa şehriyeyi süzerek soğuk sudan geçirin.
- Salatamızın sosu için bir kaseye yoğurt, mayonez sarımsak rendesi ve tuz ekleyip çırparak karıştırın.
- Süzdüğümüz arpa şehriyeyi derin bir kabın içine alın.
- Üzerine küçük küp küp doğradığımız kornişon turşu, dereotu, mısır ve yoğurt sosunu ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına alıp kıtır milföy parçalarıyla süsleyerek hafifte zeytinyağı gezdirip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder