7 Nisan 2021 Çarşamba

Kruvasan Tadında Marmelatlı Çörek Tarifi

 

Kruvasan Tadında Marmelatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya (Yarım paket yaş maya da olur)
  • 2-3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-3, 5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun)

İçine Sürmek İçin

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

Pişirdikten Sonra

  • Marmelat
  • Pudra şekeri

    Kruvasan Tadında Marmelatlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamuru 7-8 adet bezeye ayırıyoruz, bezeleri merdane yardımıyla açıyoruz içine oda sıcaklığında tereyağ sürüp rulo halinde sarıyoruz.
  • Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz (20 dakika kadar) dinlenen hamuru bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesip içe doğru sararak tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı ve süt ile karıştırdığımız karışımı sürüp 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, çıkınca ortasına marmelat koyup pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder