Kruvasan Tadında Marmelatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya (Yarım paket yaş maya da olur)
- 2-3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-3, 5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun)
İçine Sürmek İçin
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri İçin
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
Pişirdikten Sonra
- Marmelat
- Pudra şekeri
Kruvasan Tadında Marmelatlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamuru 7-8 adet bezeye ayırıyoruz, bezeleri merdane yardımıyla açıyoruz içine oda sıcaklığında tereyağ sürüp rulo halinde sarıyoruz.
- Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz (20 dakika kadar) dinlenen hamuru bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesip içe doğru sararak tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve süt ile karıştırdığımız karışımı sürüp 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, çıkınca ortasına marmelat koyup pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder