Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç̧
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 5 su bardağı su (200ml bardak ile )
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Sosu için:
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi Yapılışı
- Uygun bir tencere içersine yıkanmış ve suyu süzülmüş bakliyatlar koyulur.
- Üzerine 5 su bardağı kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başladığında altı hafif kısılır ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirilir.
- Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt, yumurta ve un pürüzsüz hale getirene kadar çırpılır.
- 20 dk sonra bakliyatlar kontrol edilir yumuşadınında kepçeyle suyundan alınır ve terbiyesine eklenir.
- Güzelce karışıp terbiye ılığıdında yavaşça eklenir ve aynı zamanda hızlıca karıştırılır. Bu çorbanın kesilmemesi için önemli.
- Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.
- Üzeri için sos tenceresine tereyağ ve zeytinyağı alın ve kızdırın.
- Üzerine küçük doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dk kavurun.
- En son baharatları ekleyip kızdırın ve sosu çorbaya dökün. 1-2 taşım fokurdadıktan sonra damak tadınıza göre tuzu ilave edip ocaktan alın.
- Tuzunu en son eklerseniz kesilme olmaz.
Afiyet olsun.
Not; Yoğun bir çorba isteyenler bakliyat miktarını 2 yemek kaşığına çıkartabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder