7 Nisan 2021 Çarşamba

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi

 

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç̧
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 5 su bardağı su (200ml bardak ile )

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

    Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencere içersine yıkanmış ve suyu süzülmüş bakliyatlar koyulur.
  • Üzerine 5 su bardağı kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamaya başladığında altı hafif kısılır ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt, yumurta ve un pürüzsüz hale getirene kadar çırpılır.
  • 20 dk sonra bakliyatlar kontrol edilir yumuşadınında kepçeyle suyundan alınır ve terbiyesine eklenir.
  • Güzelce karışıp terbiye ılığıdında yavaşça eklenir ve aynı zamanda hızlıca karıştırılır. Bu çorbanın kesilmemesi için önemli.
  • Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.
  • Üzeri için sos tenceresine tereyağ ve zeytinyağı alın ve kızdırın.
  • Üzerine küçük doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dk kavurun.
  • En son baharatları ekleyip kızdırın ve sosu çorbaya dökün. 1-2 taşım fokurdadıktan sonra damak tadınıza göre tuzu ilave edip ocaktan alın.
  • Tuzunu en son eklerseniz kesilme olmaz.
  • Afiyet olsun.

    Not; Yoğun bir çorba isteyenler bakliyat miktarını 2 yemek kaşığına çıkartabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder